Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneita lääkkeitä ei pidä käyttää. Ne ovat ongelmajätettä, eikä niitä saa hävittää kotitalousjätteiden mukana. Kotitaloudet voivat tuoda veloituksetta vanhentuneet lääkkeet apteekkiin asianmukaisesti hävitettäviksi.

Palauta lääkejätteet näin

Palauta lääkkeet läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa. Tyhjennä tabletit ja kapselit omista pakkauksistaan muovipussiin. Tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa läpipainolistoista. Palauta voiteet ja nestemäiset lääkkeet omissa pakkauksissaan.

Poista henkilötiedot ja ohjetarrat lääkepakkauksista. Tyhjät pahvi- ja muovipakkaukset, astmalääkeannostelijat ja insuliinikynät voi laittaa energiajätteisiin ja tyhjät lasipullot lasinkeräykseen.

Palauta muista erillään:

  • Jodipitoiset lääkkeet (Jodix, Betadinet)
  • Sytostaatit (esim. Trexan, Metoject, syöpälääkkeet) ja rokotteet palautetaan erillään omissa pakkauksissaan.
  • Pakkaa ruiskut ja neulat läpäisemättömään pakkaukseen, esimerkiksi lasipurkkiin. Avaamaton, käyttämätön, omassa pakkauksessaan oleva pistoslääke voidaan palauttaa muun lääkejätteen mukana.
  • Elohopeakuumemittarit. Nykyisin myytävät kuumemittarit eivät sisällä elohopeaa ja ne voi hävittää kotona muun talousjätteen mukana.

Emme vastaanota paristoja, paristokäyttöisiä kuumemittareita, kemikaaleja, liuottimia tai muita kotitalouksien ongelmajätteitä.

Lue lisää tai tulosta ohje tästä:

Lue lisää Lääkejätteiden palautusohje (pdf, 1 Mt).